InSSED 2015 - Zatvoren program Prve međunarodne Konferencije u oblasti sporta, nauke, edukacije i razvoja i otvorene nove mogućnosti za nova dostignuća i nova svjetla za InSSED 2016

Svečani program zatvaranja Prve međunarodne konferencije iz oblasti sporta, nauke, edukacije i razvoja InSSED 2015. upriličen je u Konferencijskoj sali Edukacijskog fakulteta, a uz prisustvo pozvanih predavača, učesnika i gostiju konferencije, predstavnika Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine, predstavnika Univerziteta u Travniku, studenata Edukacijskog fakulteta i brojnih drugih zvanica.

Svečani program zatvaranja konferencije podrazumijevao je obraćanje dekana Edukacijskog fakulteta Prof. dr. Hazima Selimovića koji se u ime domaćina Edukacijskog fakulteta zahvalio svim učesnicima konferncije na izuzetnom korisnom druženju i ugodnoj akademskoj atmosferi koja je bila rezultat pozitivne energije svih učesnika.

Predsjednik Organizacionog odbora Dr. Nihad Selimović se također u ime Organizacionog odbora zahvalio svim učesnicima konferencije, dekanima i profesorima koji su svojim dolaskom uveličali ovaj naučni skup. Također, ponovivši svoje riječi sa otvaranja konferencije, još jednom je svesrdno izrazio želje da konferencija InSSED postane tradicionalna i da bude put ka stvaranju bolje budućnosti u Bosni i Hercegovini, regionu i svijetu.

Predsjednik Naučnog odbora Prof. dr. Izet Rađo izrazio je riječi zahvalnosti pozvanim predavačima, učesnicima, gostima, Edukacijskom fakultetu, volonterskim timovima studenata, organizacionim timovima i svima onima koji su i na najmanji način pridonijeli uspješnosti konferencije. Također, istakavši da mu je osobno, jednako kao i Olimpijskom komitetu BiH, izuzetno drago da su bili partneri projekta koji pomaže razvoju pozitivnih strana sporta, ali i spajanju regionalnih univerziteta, profesor je pozvao na još bolje jačanje veza koje će se artikulirati novim projektima i konferencijama.

Menadžerica konferencije Mr. sci. Amra Tuzović, sumirajući rezultate rada i organizacije, zahvalila se svima onima koji su učestvovali u ovom projektu, a posebno Dr. Nihadu Selimoviću i Prof. dr. Izetu Rađi koji su bili temelj projekta od ideje do njegove konačne relizacije.

Po završetku programa zatvaranja uslijedila je podjela certifikata za učesnike konferencije.

Copyright © 2015, InSSED. All Rights Reserved.