PRVI DAN InSSED 2016: ( 04.11.2016.)

Prvi dan InSSED 2016 konferencije otvoren je na platformi visokog kvaliteta organizacijskog menadžmenta koja je pokazala kako je Edukacijski fakultet Univerziteta u Travniku u potpunosti spreman za predznak BE TE&P (Topgallant, Excellent and Prestige).  Impresije i oduševljenje prisutnih pokazale su kako je ova institucija spremna da na platformi izgradnje ideja i dugoročnih veza odgovori izazovima i upravlja promjenama na pozitivan način.

Svečani dio konferencije

Pored mnogih predstavnika vlasti, stručnjaka akademskog, javnog, sportskog i kulturnog života u prepunoj Konferencijskoj sali Edukacijskog fakulteta tražila se "stolica više". Umjetnički dio svečanog otvorenja bio je obojen InSSED promo videom 2015., gdje su se prisutni gosti prisjetili "svijetlosti" ljepote kojom je obasjana prva konferencija.

Likom i djelom nobelovca Ive Andrića kroz historiju Travnika i "Travničke hronike" uveo nas je akademski glumac Pozorišta Travnik, Matej Baškard. Za harmoniju melodičnosti pobrinuli su se učenici srednje glazbene škole "Jakob Gotovac" iz Novog Travnika, u izvedbi kompozicije Astora Piacole „Frakanapa“. Kraj svečanog otvorenja InSSED 2016. ukrasile su balerine plesne škole "PS MAYA" iz Travnika koje su u dimenziji svemira contemporary stilom oslikale umjetnički oblik univerzalnosti ljepote življenja.

U zvaničnom govoru prisutnima su se obratili: Predsjednik organizacionog odbora, Mr. sci. dr. Nihad Selimović., dekan Edukacijskog fakulteta, prof. dr. Hazim Selimović., sekretar Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine, mr. sci. Said Fazlagić, partneri konferencije., dekan Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu, prof. dr. Nusret Smajlović , te prof. dr. Patrik Drid kao predstavnik Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Novom Sadu. Nakon obraćanja predstavnika lokalne vlasti, svečano konferenciju je otvorio Premijer vlade Srednjebosanskog kantona, gospodin Tahir Lendo.

Pogramski dio Prvog dana konferencije

Nakon svečanog otvorenja i koktela dobrodošlice na InSSED 2016., uslijedilo je predstavljanje visokoškolskih ustanova iz regiona sa ciljem jasnog predstavljanja Institucija iz koje dolaze, fokusa na EU projektno djelovanje, te  budućih perspektiva u planu izgradnje, umrežavanja i kreiranja vizije projektnog djelovanja u cilju unapređenja sporta. Predstavili su se: Fakultet sporta i tjelesnog odgoja, Univerzitet u Sarajevu; Pedagoški fakultet, Univerzitet u Bihaću; Fakultet prirodoslovnih- matematičkih i odgojnih znanosti, Sveučilište u Mostaru; Fakultet za tjelesni odgoj i sport, Univerzitet u Tuzli; Nastavnički fakultet, Univerzitet „Džemal Bijedić“ u Mostaru; Kineziološki fakultet, Sveučilište u Zagrebu; Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja, Univerzitet u Nišu; Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja, Univerzitet u Novom Sadu; Fakultet za sport i fizičko vaspitanje, Univerzitet u Prištini, Fakultet za fizičko obrazovanje, sport i zdravlje, Univerzitet „Sv. Kiril i Metodij“ Skoplje; Alfa Univerzitet, Beograd. Edukacijski fakultet, Univerzitet u Travniku.

Svečano uručenje Zahvalnica dekanima i predstavnicima institucija iz regiona upriličeno je u Hotelu "Blanca" na Valšiću.

 

"InSSED je mjesto gdje počinje druga dimenzija naše zajedničke vizije"

 

Copyright © 2015, InSSED. All Rights Reserved.