Drugi dan InSSED 2016. ( 05.11.2016.)

Aktivnosti drugog dana bile su usmjerene na razne znanstvene, poučne, kreativne i inovativne sadržaje.

Prvi konferencijski blok koji je počeo u 10h ujutro činio je pozvana predavanja iz oblasti " Izazova liderstva i projektnog djelovanja" Pozvani predavači: doc. dr. Dino Mujkić, oblast projektnog djelovanja, mr.sci. Nazif Hasanbegović, oblast izazova 21. stoljeća determinisanog prema strateškom komuniciranju i upravljanju sobom i mr. sci. Tomislav Cvitanušić, izazovi liderstva, učinili su predavanja zanimljivim i nadahnjujućim kroz vlastite primjere građenja svijesti o važnosti usmjerenja ka boljem, pozitivnijem i kvalitetnijem ličnom razvoju.

 

Konferencijski blokovi

Konferencijski blokovi 2 i 3 unutar drugog dana InSSED 2016 bili su određeni za izlaganje stručnih i naučnih radova prema prijavi autora/koautora koji su u oblastim sportskih nauka, pedagogije i psihologije u sportu, menadžmenta i projektnog djelovanja koncizno predstavili svoje radove približavajući se modernom principu izlaganja koje odgovara na ključna pitanja ideje rada ( cilja i svrhe), naučnih metoda korištenih u istraživanju, te samih rezultata. Prisutni gosti imali su priliku na CD-u dobiti Zbornik sažetaka ovogodišnjih InSSED naučnih i stručnih radova.

 

Radionica "U susret Erasmusu+ 2017"

Važan segment paralelnog odvijanja aktivnosti obuhvatila je i radionica " U susret Erasmusu+ 2017" na kojoj su prisustvovali dekani, prodekani i predstavnici visokoškolskih ustanova iz zemlje i regiona. Pomenuto, cilj ovogodišnjeg InSSED-a 2016. jeste umrežavanje kroz projektne ideje u regionalnu mrežu i stvaranje zajedničke vizije na zadovoljstvo svih visokškolskih ustanova. Radionicu su predvodili Top menadžement Edukacijskog fakulteta na čelu sa: mr.sci.dr. Nihadom Selimovićem kao predsjednikom Organizacionog odbora konferencije InSSED 2016 i doc.dr.sci. Amra Tuzović, predsjednica Naučnog odbora InSSED 2016. Doneseni su konkretni zaključci, te determinisani prijedlozi i aktivnosti za daljnji zajednički rad.

 

Kreativni segmenti konferencije

Veliko interesovanje za studente dodiplomskog, postdiplomskog i doktorskog studija privukla je i kreativna radionica " Od ideje do realizacije", kojoj su prisustvovali i učenici srednjih škola sa područja općine Travnik, Novi Travnik i kantona Sarajevo, koji su taj dan zajedno sa svojim profesorima tjelesnog i zdravstvenog odgoja bili gosti drugog dana konferencije. Heterogena, interesantna i kreativna grupa mladih ljudi  imala je priliku prvo poslušati predavanje pozvanog predavača, mr.sci. Nedima Čovića (FASTO) koji je kroz znanstven, interesantan i lako pamtljiv metod predočio važnost kreiranja ideje, njenog suštinskog značaja i postupka u realizaciji iste. Drugi dio magistar Nedim zajedno sa višom asistenticom Edukacijskog fakulteta mr. Majom Đurić organizovao je kreativan rad na bazi podjele grupe u podgrupe uz asocijativan pristup riješavanje ideje, pristupa, izlaganja i vremenskog okvira. Krajnji ishod radionice bila su upravo kreativna, inovativna, simpatična i interesantna riješenja grupa.

 

Specijal konferencije

Praktično-teoretski pristup konferencije činio je specijalni sadržaj pod nazivom

"Inovacije u praktičnom radu fitnes programa" koje je predstavila prof.dr. Lejla Šebić kao specijalni predavač. Uz demonstratore hard body instruktora Mirzu Adžemovića i trenericu zumbe Irmu Pilav, predstavljena je značajnost, inovativnost i primjenjivost funkcionalnog treninga koji sve više prisutan i moderan u 21. stoljeću.

 

Posebni sadržaji

Pored umjetničkog dijela konferencije prezentovanog na Prvom danu otvaranja, pažnju je privukla Izložba naših  partnera u organizaciji Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine pod nazivom "Rio 2016" koja je oslikavala kako su proticali olimpijski dani naših BH predstavnika, vrhunskih sportista i članova Odbora na ovogodišnjoj olimpijadi u Riju.

 

InSSED je mjesto gdje počinje druga dimenzija naše zajedničke vizije!!!


Copyright © 2015, InSSED. All Rights Reserved.